Multidisciplinaire behandeling

Het behandelprogramma bij Trauma Centrum Nederland bestaat uit een unieke combinatie van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden (EMDR en imaginaire exposure), vaktherapieën (Psycho Motorische Therapie en Beeldende therapie) en lichaamsgerichte behandeling. We bieden een kortdurende intensieve behandeling aan, waarbij wordt gewerkt aan het verwerken van en omgaan met het trauma en de consequenties ervan op het dagelijks functioneren. Veiligheid ervaren is één van de kernwoorden voor de start van de behandeling. Ons team bestaat uit verschillende complementaire expertises om een zo passend mogelijk zorgaanbod te kunnen doen dat aansluit op uw individuele omstandigheden.

Samen op weg naar herstel

Een psychotrauma heeft niet alleen invloed op de persoon met een psychotrauma, maar ook op zijn of haar directe sociale omgeving. Daarnaast draagt een herstel- en preventiegerichte sociale omgeving bij aan het herstel van mensen met een trauma.

 

team 01 image

Psychologische behandeling

EMDR, exposure, physcho-educatie

Het behandelprogramma van Trauma Centrum Nederland bestaat voor een belangrijk deel uit individuele behandelingen. De richtlijnen voor het behandelen van PTSS zijn EMDR en imaginaire exposure (cognitieve gedragstherapie). Beide therapievormen vinden dagelijks plaats. Naast de behandelingen krijgen de cliënten die klinische behandeling volgen dagelijks psycho-educatie. Hierbij leren zij over de oorzaken, het ontstaan, de gevolgen en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het herstel.

team 01 image

Vaktherapie

Hoofd en lichaam

Sporten (psychomotorische therapie) heeft meerdere functies. Het zorgt voor ontspanning, u leert uw grenzen en lichaamssignalen (her)- kennen en op uw lichaam te vertrouwen. Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, uiteenlopend van yoga tot bootcamp die worden begeleid door onze psychomotorisch therapeuten en fysiotherapeuten.

Daarnaast wordt er beeldende therapie en lichaamsgerichte behandeling aangeboden.

team 01 image

Lichaamsgerichte behandeling

Ontspannen, lichaamsbewustwording en ademhaling

Een traumatische gebeurtenis brengt veel stress met zich mee. Ook de behandeling kan soms intensief zijn. Een massage, mindfulness of ademhalingsoefeningen dragen bij aan ontspanning en een goede nachtrust. Opnieuw wennen aan het feit dat ontspanning veilig en noodzakelijk is om op een goede manier te herstellen. Deze technieken neemt u mee naar huis om terugval voor te zijn.
Deze behandeling biedt Trauma Centrum Nederland aan, aan cliënten die een klinische behandeling volgen.