Stap 1: Telefonische intake

Nadat wij uw verwijzing hebben ontvangen, plant de clientadministratie samen met u een telefonische intake in. 

Wat kunt u verwachten

Een psycholoog voert een telefonisch kennismakingsgesprek met u. Dit gesprek duurt circa een uur. De psycholoog gaat dieper in op uw aanmelding en verwijzing. Hij/zij zal bijvoorbeeld vragen wat uw klachten zijn en wat uw hulpvraag is. Aan de hand van dit gesprek wordt bepaald of de aanwezigheid van PTSS erg waarschijnlijk is. Daarnaast wordt met u gekeken of klinisch verblijf nodig is of dat u aan ons dagbehandelprogramma kunt meedoen.

Vervolgens wordt bekeken of ons behandelprogramma aansluit op uw vraag en zien wij u bij akkoord graag tijdens een intakegesprek op locatie. Mocht u en/of de psycholoog besluiten dat een behandeling bij Trauma Centrum Nederland (nog) niet verstandig is, dan bespreekt de psycholoog met u wat wel een juiste stap kan zijn. Ook uw huisarts/verwijzer wordt hierover geïnformeerd.

Wat kunt u zelf al voorbereiden

Standaard proberen wij dat eerst op uw mobiele nummer, bij geen gehoor zullen wij, indien bekend, het op uw thuisnummer proberen. Het is prettig als u een rustige ruimte uitkiest om het gesprek te voeren. Bedenk zelf al welke vragen ú heeft zodat u die ook aan onze medewerker kunt stellen.